YAZARLARLA RÖPORTAJ / HAKAN BİROL SORUYOR
KIYMETLİ YAZARLARIMIZ CEVAPLIYOR
www.hakanbirol.com
Merhaba değerli okuyucularımız. Her hafta bir yazarla röportaj köşemizde bu hafta “Coya, Basiretli Tacir ve Şimdi Yoldayım” kitaplarıyla tanıdığımız “Begüm FIRAT” var.
Merhabalar Begüm Hanım, öncelikle röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bize kendiniz ve ilgi alanlarınız hakkında bilgi verir misiniz?
Merhaba Hakan Bey, tekrar köşenizde bana yer verdiğiniz için teşekkür ederim. Ben sürekli kendini geliştirmeye adayan ve inancım doğrultusunda iyiliğe ve gelişime hizmet etme misyonu olan biriyim. Bu amaçla gönülden öncelikle yazarlığa yöneldim ve misyonumu gerçekleştirebilmek için çabalıyorum. Coya, Basiretli Tacir ve Şimdi Yoldayım’dan sonra yeni bir kitap üzerinde çalıştım ve tamamladım. Önümüzdeki aylarda yayımlanmasını umut ediyorum.
“Şimdi Yoldayım” kitabınızdan bahsedecek olursak eserinizde okuyucularımızı neler bekliyor?
Şimdi Yoldayım’ı nasıl yazdığıma ben bile okuyunca şaşırıyorum, bunu ben mi yazdım diyorum. Hem yazdım hem öğrendim diyebilirim. Kendini beğenmişlik gibi algılanmasın ama kitabı kült olmaya açık görüyorum. Bu ne zaman olur bilemem. Benim için önemli olan herkes tarafından kolay ulaşılabilir olması. O nedenle ücretsiz olarak bir uygulamada paylaştım. Yakın zamanda İngilizce olarak da aynı yerde paylaşacağım. Gerçek aşkı ve ruhsal bağı çok iyi aktardığıma inanıyorum. Okuyucuyu hakikat ve gerçek bir hikâye bekliyor.
“Hakiki arayış kendini arayıştır. Kendini bulmak parçalarını ve bütününü bulmaktır.” İnsan sürekli bir arayış içinde midir?
Her insan sürekli bir arayış içinde değildir ama olmalıdır. Kendini arayış konusu çok derin bir konu ve her insan bu derinliğe girmeye hazır değildir ya da henüz zamanı değildir.
Bu sözle aktarmak istediğim, aşkı arayan biri aslında kendini arıyordur. Derin sevginin içinde hakikati bulur.
Ben bir yolcuyum diye başlamışsınız romanınıza. Peki, sizce bu hayat yolculuğunda insanın yaşamına yön veren şeyler nelerdir?
Ben bir yolcuyum derken, bütün varlığı kastettim. İnsanın yaşamına ruhsal seviyesi, erdemi, sevgi bağları, inançları ve görevleri yön verir.
Yazmanın sizdeki tarifi nedir? Bize bunu biraz anlatır mısınız?
Yazmak şuur ile bağlantılı bir olay. İçinde ilham, deneyim, ahlak, felsefe, bilgi var. Fakat asıl önemli olan neye hizmet ettiği. Herkes yazmak isteyince bir kitap yazabilir mi? Yazabilse bile önemli olan amaçtır.
“Dijitalleşmenin “edebiyata” etkisi nedir? İyi ve kötü yanlarını siz nasıl değerlendiriyorsunuz?”
Edebiyat da her şey gibi bir gelişim yolunda ilerliyor. Nereden okuduğunuzun önemi yok, önemli olan o bilgiye erişebilmeniz. İletişim de aynı şekilde gelişiyor, ilerliyor… Önemli olan birbirimize erişebilmemiz. İyi ve kötü her koşulda bir arada ve onun ayrımını yapmak okuyucuya düşüyor.
Yazmak ve okumak dışında vaktinizi nasıl geçirirsiniz?
Sevdiklerimle vakit geçiririm. Eğitimime devam ediyorum. Boş vaktim yok, vakit yetmiyor gibi geliyor.
En son okuduğunuz kitap nedir? Fethiye Haber okurlarına tavsiye edebileceğiniz kitap ya da kitaplar var mıdır?
“Aşk Düzensiz Bir Duygu” yazarı Richard David Precht. Seneler önce almıştım bu kitabı ve ilk bölümü okuyup bırakmıştım. Şimdi okurken çok keyif aldım. Tavsiye edeceğim kitaplar öncelikle kutsal kitaplar. Yazılanlar zamandan bağımsız olduğu için. Herkesin ilgi alanı ve merakı farklıdır o nedenle tavsiye sakıncalı olabilir. Eski edebi metinleri, yazarları bir kenara atmayalım ama yeni düşüncelere ve yeni olaylara daha fazla odaklanmalıyız.
Değerli Begüm Hanım, bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz. En kısa zamanda yeni eserlerinizi de okuyabilmek dileğiyle…