Fethiye Tazelenme Üniversitesi, 4 yıl boyunca sürdürdüğü eğitimini tamamladı. İlk mezunlara başarı belgeleri, düzenlenen mezuniyet gecesinde takdim edildi. Etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Fethiye Tazelenme Üniversitesi’nin 60 yaş üzeri öğrencileri için hazırladığı program, Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi. Mezun öğrenciler gecede hazırladıkları birbirinden güzel gösterileri sunarken; 4 yıl süren eğitimlerinin ardından keplerini attılar ve başarı belgelerini aldılar. Mezuniyet gecesinde 60+ yaş öğrencilerinin sunduğu tiyatro gösterisi, halk oyunları gösterisi, Ege dansları gösterisi ve müzik konseri izleyenlerden büyük beğeni aldı. Mezuniyet gecesine katılan 60+ yaş üzeri öğrenciler çocukları ve torunları ile bu mutluluğu birlikte yaşadılar.
“60+ YAŞINDAKİ KİŞİLERE AKTİF VE SAĞLIKLI YAŞAM İMKANI SUNDUK”
Fethiye Tazelenme Üniversitesi Kurucusu Dr. Cemil Yavuz, Fethiye’de 2019 yılında başlatılan 60+ yaş kişilerin aktif ve sağlıklı yaşamına katkı sunmayı amaçlayan 4 yıl süren projenin ilçede yaşlı hakları, aktif ve sağlıklı yaşlanma alanında yarattığı farkındalıktan mutlu olduğunu belirtti. Mezuniyet törenini bir dizi etkinlikle 3. Yaşam olarak isimlendirdikleri bir mezuniyet şöleni olarak yapılandırdıklarını söyleyen Dr. Yavuz; bu etkinlikler kapsamında ilk olarak 60+ yaş öğrencilerinin 19 Mayıs programında halk oyunları, Fethiye arkeoloji günlerinde sirtaki performanslarını sergilediklerini anlattı. 3. Yaşam isimli bir bilimsel çalıştayla ülkemizdeki iyi uygulama örneklerini incelediklerini ve Fethiye için yeni hedefler belirlediklerini ifade eden Dr. Cemil Yavuz, akşam Fethiye Belediyesi tarafından onurlarına verilen kokteyle katıldıklarını dile getirdi. Yavuz, yapılan muhteşem mezuniyet töreni ile etkinliklerin sonlandığını aktardı. .
“4 YIL SÜREN EĞİTİM DÖNEMİ AB SİVİL DÜŞÜN PROGRAMI TARAFINDAN DESTEKLENDİ”
Dr. Cemil Yavuz, Fethiye Tazelenme Üniversitesi’nin ilçede açılan ilk kampüs olduğunun altını çizerek, “Pandemi döneminde yaşlıları korumak için ilk kez ülkemizde internet üzerinden bir video konferans destek programı başlattık ve eğitimlere ara vermedik. Fethiye Tazelenme Üniversitesi, Fethiye dışından 10 ayrı kentten 25’in üzerinde öğrencisi olan tek kampüs olma özelliğine sahip. 2019 yılından 2023 yılına kadar Fethiye ilçesinde yaşlı haklarının iyileştirilmesi için Avrupa Birliği Sivil Düşün programınca desteklenen 2 çalıştay yaptık. 4 yıl süresince 100’den fazla öğretim üyesinin İngilizce, Almanca, pilates, yoga, halk oyunları, proje geliştirme, sağlı bilimleri, geriatri, sosyal bilimler, dans, beceri geliştirme gibi 25’ten fazla farklı ders aldılar. Bu 4 yıl süresince her dönem bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçirdik. 60+ yaş öğrencileri salgın sürecinde 5 bin maske diktiler ve Silkar İlkokulu’nun bir katını bilim koridoru olarak resimlediler. Sınıf ve laboratuvar olanaklarını iyileştirdik. Beceri dersinde örülen atkılar Mehmetçiğe gönderildi. Şimdiki çocuklarla kendi döneminin çocuk oyunlarını ‘Çık Dışarıya Oynayalım’ projesi ile kentin meydanında oynadık. Ayrıca öğrenciler 3. sınıfta proje geliştirme dersi alıp, birçok projeyi hayata geçirdi. 4. sınıfta kurumlarda gönüllü çalışmalar yaptılar” dedi. 4 yıl süren eğitim dönemini Avrupa Birliği Sivil Düşün programı tarafından desteklenen 3. Yaşam isimli bir proje kapsamında çalıştay, kitap ve proje filmi ile yaygınlaştırmaya çalıştıklarını vurgulayan Yavuz; yaşından dolayı insanların haklarından mahrum kalmasının ayrımcılık olacağını, herkes gibi yaşlılarında hayatın her alanında her hizmete kolay bir şekilde erişme imkanının olması gerektiğine inandığını belirtti. Gerçekleşen geceye Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, STK temsilcileri, 60+ yaş öğrencilerinin yakınları, çocukları, arkadaşları yoğun katılım gösterdi. Gece 60+ öğrencilerin keplerini atmaları ve hep birlikte söyledikleri şarkılar ve danslarla sona erdi.